Kelvin Maynard bij voetbalclub Royal Antwerp F.C. (2014)

Slachtoffer tweede moord in Amsterdam is voormalig Antwerp-speler Kelvin Maynard

Het slachtoffer van een tweede schietpartij in Amsterdam gisteren is oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Hij werd gisteravond in zijn auto vanop een scooter onder vuur genomen. Hij overleed aan zijn verwondingen.

De man die gisteravond overleed na een schietincident in Amsterdam-Zuidoost is de 32-jarige oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat meldt de Amsterdamse politie. In 2008 speelde hij kampioen met Volendam. In 2013-2014 speelde hij een seizoen bij Royal Antwerp F.C.  Drie jaar geleden stapte hij over naar het amateurvoetbal. 

Maynard werd gisteravond onder vuur genomen door twee mannen op een zwarte scooter. Hij probeerde nog uit te wijken maar reed daarbij tegen de gevel van een brandweerkazerne. Maynard werd nog gereanimeerd maar overleed aan zijn verwondingen. De twee daders vluchtten weg en zijn nog niet opgespoord. 

Twee afrekeningen op een dag?

De schietpartij gebeurde op dezelfde dag als de moord op advocaat Derk Wiersum. Ook hij werd op straat in Amsterdam doodgeschoten. Wiersum stond een kroongetuige bij in een groot cocaïneproces. Beide moorden lijken op een afrekening. 

De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen verband is tussen de twee incidenten, maar onderzoekt dat nog.

Kelvin Maynard (links) bij het Engelse Burton Albion in 2015

Herbekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen