Brand verwoest wafelfabriek in Ieper

Een zware brand in Ieper heeft vannacht een bedrijf dat wafels bakt helemaal in de as gelegd. De brandweer is nog steeds aan het nablussen.

In Ieper is afgelopen nacht een bedrijf uitgebrand waar wafels geproduceerd worden voor groothandel en supermarkten. Dat gebeurde in de Rozendaalstraat, op de industriezone. Er vielen geen slachtoffers.

Uitslaand

Iets voor half één liep via de alarmcentrale van het bedrijf een melding binnen dat er iets aan de hand was in twee verschillende zones in het bedrijf. Bij het aanrijden werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging en werden onmiddellijk extra manschappen opgeroepen. Ruim zestig brandweerlui van vijf verschillende posten repten zich ter plaatse.

Nablussen

Er zat voor hen weinig anders op dan de omliggende bedrijven te vrijwaren en de fabriek waar de brand woedde gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer zal nog een flink stuk van de dag moeten nablussen. Pas als de verzekering ter plaatse is, kan een kraan de smeulende restanten doven.  Door de brand zijn achttien mensen technisch werkloos.

Meest gelezen