Verdachte granaataanslag blijft aangehouden: vingerafdruk op granaat wordt betwist 

De verdachte van een granaataanslag in Antwerpen-Noord in maart blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. Op een deel van de granaat zou een vingerafdruk van de man zijn teruggevonden. De twintiger betwist dat en gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding. 

In de nacht van 18 op 19 maart ontplofte er in de Biekorfstraat, vlak bij Park Spoor Noord, een granaat onder een geparkeerde Mini. Naast de geviseerde auto, raakten ook zeven andere auto's en twee gevels beschadigd.  

Begin deze week werd een 22-jarige man opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt ervan verdacht de granaat te hebben gegooid. De aanslag zou vermoedelijk gericht zijn tegen een familie die in de straat woont. De verdachte is naar eigen zeggen bevriend met de familie en ontkent dat hij iets met de aanslag te maken zou hebben. 

Vingerafdruk

Na grondig sporenonderzoek werd een vingerafdruk teruggevonden op een deel van de granaat. "De raadkamer heeft beslist dat die ene aanwijzing van schuld op dit moment voldoende is om de aanhouding te verlengen", zegt advocaat Johan Platteau. Maar zijn cliënt ontkent ten stelligste dat hij ooit een granaat zou hebben vastgehad. 

De advocaat vraagt dan ook om bijkomend onderzoek te voeren naar de vingerafdruk en gaat in beroep tegen de verdere aanhouding van de twintiger. "We kunnen niet verklaren hoe die vingerafdruk op de granaat is terechtgekomen. Misschien zijn er te snel conclusies getrokken bij de identificatie van de vingerafdruk", aldus de advocaat.   

We kunnen niet verklaren hoe die vingerafdruk op de granaat is terechtgekomen. Misschien zijn er te snel conclusies getrokken bij de identificatie van de vingerafdruk
Johan Platteau, advocaat

De voorbije maanden waren er in en rond Antwerpen verschillende incidenten met granaten. Het gerecht onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.

Meest gelezen