Videospeler inladen...

Klimaatactiviste Greta Thunberg zegt aan massa betogers in New York dat "verandering komt"

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een grote massa klimaatbetogers in New York toegesproken. "Er komt verandering aan, of ze dat nu willen of niet", aldus Thunberg. Daarmee komt een einde aan 24 uur klimaatmarsen die wereldwijd naar schatting 4 miljoen mensen op de been brachten.

"Als jij tot die kleine groep mensen behoort die zich bedreigd voelen door ons, dan hebben we zeer slecht nieuws voor jou, want dit is nog maar het begin", aldus de zestienjarige.

Thunberg, het boegbeeld van de mondiale klimaatbeweging, vertoeft momenteel in New York. De New Yorkse manifestatie moest het hoogtepunt worden van de wereldwijde klimaatbetogingen die vrijdag de aardbol rondgingen. Volgens de klimaatactiviste trokken naar schatting meer dan 250.000 manifestanten door de straten in New York.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen