Manneken Pis moet broek aan op speldoos Monopoly: "Amerika wou geen blote plasser op doos van familiespel"

Manneken Pis zal op de doos van de Brusselse Monopoly-versie met een zwembroek afgebeeld worden en niet in zijn blootje. Het Amerikaanse moederbedrijf achter het gezelschapsspel wil geen naakt op de doos, dus Manneken Pis zijn blote plasser zal niet te zien zijn.

Hasbro, de Amerikaanse eigenaar van het bekendste spel ter wereld, heeft de Brusselse doos gecensureerd. "We hadden er een tekening van Manneken Pis opgezet", laat Pieter De Wulf van Groep 24, het bedrijf dat de Belgische stads-Monopoly's ­uitbrengt, weten. "Maar Amerika wou geen blote plasser zien van een kindje op de doos van een familiespel. Ook niet toen we er aan toevoegden dat Manneken Pis wereldbekend en cultureel erfgoed is."

Het is natuurlijk jammer

En dus moet Manneken Pis vanaf volgende week door een zwembroekje plassen op de Brusselse Monopoly-doos. "We hebben er dus een ludieke touch aan gegeven", vertelt De Wulf. "We zagen de laatste tijd toch Manneken Pis vaker met kleren dan in zijn blootje, maar het is natuurlijk jammer." Het zwembroekje krijgt de kleuren en het logo van de Stad Brussel.

Bekijk hieronder het verschil, dit is het eerste ontwerp met Manneken Pis in zijn blootje:

En hieronder de aangepaste variant die vanaf volgende week te koop is, met Manneken Pis in zijn zwembroek:

Meest gelezen