2013 Getty Images

New Yorkse burgemeester Bill de Blasio is niet langer kandidaat-president

De Democraat Bill de Blasio stapt uit de race naar het Witte Huis. Ondanks zijn naambekendheid is zijn campagne om de presidentskandidaat van de Democratische partij te worden, nooit echt van de grond gekomen. 

"Het is waar: ik beëindig mijn kandidatuur voor het presidentschap, maar onze strijd voor de werkende bevolking is zeker niet over". Zo kondigde Bill de Blasio het einde van zijn kiescampagne aan op Twitter. 

Bill de Blasio had zich in mei kandidaat gesteld voor de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Hij deed het niet slecht in de debatten met andere Democratische kandidaten, maar dat vertaalde zich niet in de peilingen. Daar blijven voormalig vicepresident Joe Biden, Elizabeth Warren, Bernie Sanders en Kamala Harris het Democratische peloton aanvoeren. 

De Blasio werd vorige week niet geselecteerd voor een debat tussen de tien topkandidaten in Houston in Texas en trekt daar blijkbaar zijn conclusies uit. Zijn campagne viel ook slecht bij zijn aanhang in New York zelf. Kort nadat hij zich kandidaat verklaarde, was er een peiling waarbij 76 procent van de inwoners van New York vonden dat hij dat beter niet zou doen.

Bill de Blasio behoort tot de progressieve vleugel van de Democratische partij en daar is het de laatste tijd flink drummen. In totaal waren er meer dan twintig Democraten kandidaat voor het Witte Huis, maar dat aantal begint de laatste weken af te slanken bij gebrek aan aandacht en financiële steun. 

 

Meest gelezen