Uitslaande brand op industrieterrein in Tilburg treft 4 bedrijven

In Tilburg, in Nederland, heeft vannacht een enorme brand gewoed op het industrieterrein Kraaiven. 4 bedrijven zijn getroffen door het vuur, dat ontstond bij een bedrijf dat diepvriespatisserie maakt. Zo'n 15 werknemers die op dat moment aan het werk waren, konden in veiligheid gebracht worden. De brand zou inmiddels onder controle zijn, maar de brandweer zal nog uren moeten nablussen.

De brand brak uit omstreeks 3 uur vannacht in groothandelsbakkerij Maître Paul, die gespecialiseerd is in diepvriestaarten. Er werd meteen groot alarm geslagen, maar de brandweer kon niet verhinderen dat het vuur oversloeg naar andere fabrieken. In totaal zijn er 4 bedrijven door het vuur getroffen. In één van die panden is een oliebedrijf gevestigd dat zeer zwaar beschadigd zou zijn.

Zo'n 80 brandweermannen worden ingezet om het vuur in te dammen. Er is ook een schuimblusvoertuig van de luchthavenbrandweer ingezet, om het vuur vanuit de lucht te bestrijden. Inmiddels zou de brandweer hebben laten weten dat de brand onder controle is. Het nablussen zou nog uren kunnen duren. De panden zouden bijna volledig verwoest zijn.

Tijdens de brand waren er zo'n 15 werknemers aanwezig in de groothandelsbakkerij. Zij zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. Ook bij de overige getroffen bedrijven zouden er geen slachtoffers zijn gevallen.

Ondanks dat het vuur onder controle is, zouden er ter plaatse nog altijd dikke rookwolken opstijgen. Volgens een NOS-verslaggever drijven de grijze rookwolken af naar het westen. De rookontwikkeling zou nog enkele uren kunnen aanhouden. Ook zouden er in de omgeving veel roetdeeltjes neervallen.

Aan de omwonenden is gevraagd om binnen te blijven en deuren en ramen te sluiten. Er zouden nog geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Volgens de Civiele Bescherming doet de brandweer regelmatig metingen.

In een interview met het Nederlandse Omroep Brabant zegt Eduard Linnenbank, directeur van de groothandelsbakkerij, dat de opslag van zijn diepvriesproductie volledig verwoest is.  Zo is de voorraad kerstgebak voor export naar Japan compleet verloren. "Gelukkig zijn mijn 15 werknemers op tijd gewaarschuwd door de brandweer. Zij hadden het niet eens in de gaten, omdat de brand woedde aan de achterkant van het pand."

Meest gelezen