Videospeler inladen...

Krachtige aardbeving in Albanië: tientallen lichtgewonden, schade aan huizen en auto's

Bij een aardbeving in Albanië, in het zuidoosten van Europa, zijn zeker 100 mensen gewond geraakt. Er zijn ook huizen en auto's beschadigd.

De aardbeving had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een kracht van 5,6 en werd gevolgd door naschokken van 5,1 en 4,7. Het centrum van de beving lag bij de havenstad Durrës, op zowat 30 kilometer van de hoofdstad Tirana. In beide steden kwamen geschrokken bewoners de straat op. De aardbeving was ook voelbaar in buurlanden Montenegro en Noord-Macedonië. Even na middernacht was er nog een naschok met een kracht van 4,8.

Lees voort onder het kaartje.

Elektriciteit en telefoonlijnen werden tijdelijk afgesneden in delen van Tirana, net als in verschillende dorpen en kleine steden. Er is heel wat schade aan huizen en auto's. De Albanese instanties hebben het voorlopig over 108 gewonden, maar geen van hen zou er erg aan toe zijn.

Aardbevingen komen vaker voor in de regio, maar dit zou wel de hevigste zijn in Albanië in de laatste 30 jaar. De Albanese premier Edi Rama heeft na het het nieuws van de aardbeving zijn bezoek aan de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties geannuleerd.

Geschrokken inwoners van Tirana.
AFP or licensors
Een beschadigd gebouw in Tirana.
AFP or licensors

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen