E40 richting kust opnieuw volledig vrij na urenlange hinder door ongeval

De E40 is sinds 16.30 uur opnieuw volledig vrij richting kust. De snelweg was urenlang afgesloten na een ongeval waarbij drie auto's in brand waren gevlogen. Bij dat ongeval is gelukkig maar één lichtgewonde gevallen.

Wie op deze zonnige zaterdag de E40 heeft genomen om naar de kust te rijden, heeft waarschijnlijk urenlang stilgestaan in een lange file. De snelweg heeft namelijk muurvast gestaan in Drongen nadat daar rond 10.15 uur vier auto's op elkaar waren gebotst. Drie auto's hebben daarna vuur gevat, maar ze werden al snel geblust.

De snelweg werd na het ongeval volledig afgesloten vanaf de afrit Drongen, richting kust. Het verkeer moest daar de snelweg verlaten en lokaal omrijden. Hierdoor was het ook heel druk op de lokale omleidingswegen. 

Doordat de snelweg helemaal was afgesloten, stond er een lange file richting kust, vanaf Zwijnaarde. In de andere richting stond een kijkfile.

Omstreeks 14 uur werd de rijbaan deels vrijgegeven en kon het verkeer op de E40 weer op gang komen. Door de brand was het wegdek van de linkerrijstrook wel beschadigd geraakt. Die rijstrook werd na herstellingswerken pas rond 16.30 uur vrijgegeven.

Meest gelezen