Memorabilia van beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde geveild voor bijna 170.000 euro

Een veiling van spullen die toebehoord hebben aan het legendarische Amerikaanse bankroversduo Bonnie en Clyde heeft bijna 170.000 euro opgebracht. 

De veiling vond plaats in de stad Boston. Het topstuk was het horloge dat Clyde Barrow droeg toen hij en Bonnie Parker omkwamen bij een vuurgevecht met de politie in 1934. Een anonieme koper betaalde er meer dan 100.000 euro voor.

Een horloge van Clyde Barrow

Het criminele koppel had een hele reeks overvallen, inbraken en moorden op de kerfstok. Wereldwijde bekendheid verwierf hun verhaal in de jaren 60 door de film "Bonnie and Clyde", met Warren Beatty en Faye Dunaway.

Een afgezaagde shotgun bracht ruim 60.000 euro op en een opsporingsposter werd geveild voor zo'n 4.000 euro. Een gedichtenbundel van Parker zou normaal gezien ook verkocht worden, maar werd op het laatste moment uit de veiling teruggetrokken.

Een gedichtenbundel van Bonnie Parker werd uiteindelijk niet geveild.
Deze opsporingsposter uit 1933 bracht zo'n 4.000 euro op.

Meest gelezen