De Foyer #3: over jonge politici, 25 jaar Friends en de start van het academiejaar

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De zevende dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Kunnen jonge politici de politiek redden? Dat vroegen we ons af nadat Conner Rousseau (26) zich afgelopen week kandidaat stelde om voorzitter te worden van de SP.A. We nodigden jonge politici van verschillende partijen uit om het erover te hebben. Sammy Mahdi (CD&V), Francesco Vanderjeugd (Open Vld), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Els van Doesburg (N-VA) en Hannes De Reu (SP.A) gingen met elkaar in debat.

En is onze democratie hopeloos verloren in tijden van populisme en polarisering? Joël De Ceulaer denkt alvast van niet en hij besloot daar een boek over te schrijven. Hij kwam erover vertellen in onze studio.

Maar niet enkel politiek heeft een plaats in De Zevende Dag. De legendarische sitcom Friends bestaat vandaag 25 jaar en dat kan niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij verzamelden drie superfans van verschillende generaties in onze studio. Fan van het eerste uur Evelien Van Hamme, twintiger Wanne Synnave en tiener Louise De Busscher vertelden ons wat zij zo fantastisch vinden aan hun favoriete serie. 

En ook in het laatste item van onze podcast lieten we jongeren aan het woord. Doen Vlaamse studenten te lang over hun studies? Vlak voor de start van het nieuwe academiejaar legden we die vraag voor aan ervaringsdeskundigen. Studentes Charlotte Coucke (UGent) en Lotte Delemarre (KUL) gingen erover in gesprek met hun rectoren Rik Van de Walle (UGent) en Luc Sels (KUL).

Beluister hier de derde aflevering van De Foyer:

Meest gelezen