Facebook/Kenesha Antoine

Man verdrinkt bij huwelijksaanzoek onder water: "Je hebt nooit mijn antwoord gehoord, maar: Ja! Een miljoen keer ja!"

De meest romantische reis van hun leven, dat moest hun vakantie in Tanzania worden voor het Amerikaanse koppel Steven Weber en Kenesha Antoine. Maar het draaide uit op een nachtmerrie. Steven had net zijn vriendin op een originele manier ten huwelijk gevraagd, onder water, maar hij overleefde het niet. "Je hebt nooit gehoord wat ik zei, maar: Ja! Een miljoen keer ja!", schreef Kenesha op haar Facebookpagina.

Wat voor een verliefd stel uit Baton Rouge, in de Amerikaanse staat Louisiana, een romantische reis moest worden, is geëindigd in een drama. Steven Weber en Kenesha Antoine hadden een verblijf geboekt in het luxueuze Manta Resort op Pemba, een eiland voor de kust van Tanzania. Het koppel logeerde in het onderwaterverblijf, een kamer die gedeeltelijk onder water ligt, zo'n 250 meter voor de kust.

Vorige donderdag, op de derde dag van zijn verblijf, wilde Steven zijn vriendin verrassen. Hij dook het water in en zwom naar het raam van het verblijf. Hij had een papier bij zich dat hij tegen het raam drukte, waarop te lezen stond: "Ik kan mijn adem niet lang genoeg inhouden om alles aan jou op te sommen waar ik van houd. Maar... ik hou van alles aan jou elke dag nog meer." Hij draaide het blad om, waarop te lezen stond: "Wil je alsjeblief mijn vrouw worden?". Daarop haalde hij een verlovingsring tevoorschijn en zwom weer weg.

"De beste dag van ons leven werd de verschrikkelijkste"

Kenesha had het hele tafereel gefilmd vanuit de hotelkamer en wachtte tot Steven weer terug was. Maar Steven kwam na het huwelijksaanzoek niet meer boven water. Kenesha alarmeerde de hulpdiensten, maar die konden niets meer doen. Vrijdag postte Kenesha een lange, emotionele boodschap op haar Facebookpagina. "Je kwam nooit meer boven, dus je hebt niet kunnen horen wat ik zei. Ja! Ja! Een miljoen keer ja! Ik wil met je trouwen!"

"We zijn er nooit toe gekomen om mekaar te knuffelen en het begin van de rest van ons leven samen te vieren. De beste dag van ons leven werd de verschrikkelijkste, de meest wrede speling van het lot, die je je gewoon niet kan indenken. Ik probeer troost te zoeken in het feit dat we de voorbije dagen de meest fantastische dingen van onze bucket list samen hebben beleefd. En dat we allebei zo blij en absoluut verrukt gelukkig waren in onze laatste momenten samen."

(tekst gaat verder onder Facebookpost)

Duikbril en zwemvliezen

"Met diepe spijt moeten we meedelen dat er een fataal ongeluk gebeurd is in het Manta Resort op donderdag 19 september", schrijft de uitbater in een mededeling. Aan de BBC vertelt CEO Matthew Saus dat het personeel gewaarschuwd werd dat er een probleem was in het water, maar toen ze er aankwamen, was er niets meer wat ze konden doen. "Iedereen is tot in de kern geraakt."

De luxecabine waar Steven en Kenesha verbleven, ligt gedeeltelijk onder water. Het water is er zo'n 10 meter diep. Steven droeg een duikbril en zwemvliezen, maar had geen luchtflessen.

Meest gelezen