Overvallers fuif in Berlaar in provincie Antwerpen opgepakt

Een fuif in Berlaar in de provincie Antwerpen is vorige nacht geëindigd met een gewapende overval. De daders zijn opgepakt. Eén persoon raakte lichtgewond.

De twee daders gingen rond kwart voor drie 's nachts zaal Forum in de Dorpsstraat in Berlaar binnen, gewapend met een mes. Daar liep op dat moment de danceparty Soultrain op haar laatste benen. De twee eisten de inhoud van de kassa, zo'n 3.500 euro. Dat bevestigt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen. "Bij tussenkomst om de daders tegen te houden, kreeg een persoon een snee door het mes. Het slachtoffer is slechts lichtgewond", aldus nog Claessens.

De twee gingen daarna op de loop en konden tot zondagochtend uit de handen van de politie blijven. Inmiddels werden zij opgepakt. "Er werd snel een link gelegd tussen de feiten en een verdacht voertuig, dus werden de omliggende politiezones verwittigd", zegt Claessens. "Dat voertuig werd rond zes uur zondagochtend staande gehouden met daarin vijf personen. Twee minderjarigen: een 16-jarige uit Kasterlee en een 17-jarige uit Herentals. Zij worden voor de jeugdrechter geleid. De overige drie mannen, allen meerderjarig, zijn eveneens betrokken bij de feiten. Zij worden vandaag voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid."

Meest gelezen