© ZVBW

Zware brand vernielt twee bedrijven in Opwijk in Vlaams-Brabant

In Opwijk, in Vlaams-Brabant, heeft een zware brand vannacht twee bedrijven vernield. Een schrijnwerkerij en een verhuurfirma van audio- en videomateriaal zijn volledig uitgebrand.

Het vuur ontstond gisteren even voor middernacht en verspreidde zich razendsnel. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. Verschillende korpsen van de brandweerzone Vlaams-Brabant-West kwamen ter plaatse en kregen versterking uit Oost-Vlaanderen.

Die gingen de brand met man en macht te lijf en probeerden te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de bomen en struiken rond het terrein. Dat lukte maar het bedrijfsgebouw zelf ging grotendeels in de vlammen op. Ook enkele voertuigen die op het bedrijfsterrein stonden, vielen ten prooi aan de vlammen.

De twee bedrijven waren niet meer te redden, maar er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand in Opwijk is nog niet duidelijk.

Meest gelezen