Videospeler inladen...

Academiejaar in Leuven begint met traditionele stoet van professoren in toga

Het academiejaar start vandaag in Leuven. En zoals ieder jaar trekt dan een stoet van professoren in toga door de stad. Een traditie die ze in ere willen houden.

Ook dit jaar lokt de stoet van Leuvense professoren weer veel volk. Heel wat mensen die langs de kant van de weg staan te kijken, zijn er ieder jaar bij. "De opening van het academiejaar is iets speciaals", vertelt een vrouw die ieder jaar komt kijken. "Het is een indrukwekkende stoet, het is folklore. Ik vind het echt de moeite. De professoren die meelopen zijn wel niet meer zo jong, dus ik hoop dat de jongere mensen die traditie toch gaan verderzetten."

Proffen op de foto

Sommige toeschouwers kennen de professoren die meelopen. "Er zijn ook bekenden bij", vertelt een vrouw die staat te zwaaien. "Ik werk zelf in Gasthuisberg en de prof die nu passeert, werkt daar ook." Een andere vrouw neemt foto's: "Deze prof is mijn buurman. Ik kom ieder jaar een foto nemen en hij vindt dat leuk. Een keer per jaar is dit hét moment om van hem een foto te nemen."

Herbekijk de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen