"August" en "Woning Peeters" verkozen tot "Het Schoonste Gebouw van Antwerpen"

De stad Antwerpen organiseerde dit jaar de derde editie van "Het Schoonste Gebouw". De vakjury bekroonde Woning Peeters in Deurne. August kreeg de publieksprijs. 6.694 mensen hebben hun stem uitgebracht. Beide winnaars krijgen 4.000 euro.

De vakjury vindt het knap dat de eigenaars van Woning Peeters, aan de Ter Rivierenlaan in Deurne, de woning helemaal gerestaureerd hebben volgens het originele plan van architect Gaston Eysselinck. Het gaat om een modernistische woning, waarvoor de architect zich liet inspireren door zijn beroemde Franse collega Le Corbusier. 

(lees voort onder de foto)

woning peeters

"Het huis heeft altijd al wat belangstelling gehad," zegt de eigenaar trots. "Veel mensen willen ook komen kijken maar dat is nogal moeilijk omdat het geen museum is en we er zelf echt wonen."

Publiek kiest August

De publieksprijs ging naar August. Dat hotel aan de rand van het Groen Kwartier kreeg bijna een derde van de 6.694 stemmen.

(lees voor onder de foto)

hotel August

120 jaar geleden werd het complex opgericht als Augustinessenklooster bij het militair hospitaal. In 2016 werd beslist om het in te vullen als hotel. De renovatie is uitgevoerd in de geest van het kloosterleven met veel rust en besloten hotelkamers. 
interieur hotel August

Meest gelezen