Autoloze Zondag in Mechelen opgeschrikt door straatrace

In Mechelen heeft politie het rijbewijs moeten intrekken van twee personen die aan het straatracen waren. De feiten gebeurden in de Koningin Astridlaan, tijdens de Autoloze Zondag.

Een auto stopte voor het rode licht, even later hield naast de auto ook een motorfiets halt. Beide bestuurders maakten oogcontact en lieten hun voertuigen hoge toeren maken. Toen het licht op groen sprong, vertrokken ze allebei met gierende banden. De motorfiets trok zo snel op dat z'n voorwiel van de grond kwam. Ze konden met moeite stoppen voor het volgende rode licht en werden door de politie tegengehouden. Dit alles op een moment dat er zich, door de Autoloze Zondag in de Mechelse binnenstad, veel gezinnen (voetgangers en fietsers) op de weg bevonden.

Het parket besliste het rijbewijs van de 35-jarige autobestuurder en de 25-jarige motorrijder onmiddellijk in te trekken voor 15 dagen. 

Meest gelezen