Bekende Leuvense scholen HDC, Paridaens en Sint-Pieter worden één school

De drie grote Katholieke scholen in het centrum van Leuven worden 1 school. Zo willen ze inspelen op de verwachtingen van leerlingen en ouders. Het wordt een individuele aanpak op maat, maar wel volgens de traditie en geschiedenis van de bestaande scholen.

Het gaat om Het Heilige Drievuldigheidscollege van de paters Jozefieten, het Paridaens-instituut en het Sint-Pieters-college. Op termijn zullen ze één school vormen met dezelfde visie en structuur. Er komt één eerste graad op één plaats met mogelijk een A- en een B-stroom en een bovenbouw.

Individuele aanpak

Woordvoerder Hans Luyten bevestigt de fusie, leerlingen en ouders hebben nu andere verwachtingen dan vroeger: "leerlingen, ouders maar ook leerkrachten hebben nu andere verwachtingen en noden dan pakweg 10 of 100 jaar geleden. Het draait nu veel meer om het individu van elk kind. We hebben gezien dat we daar niet goed op inspelen binnen onze bestaande vorm. Daarom gaan we samen één nieuwe school vormen met een nieuwe naam. We beginnen nu aan het traject met inspraak van iedereen. Het gaat niet om een reorganisatie of herstructurering. Niemand hoeft te vrezen voor zijn of haar job. We gaan echt voor een nieuwe aanpak maar met respect voor onze traditie en sterktes. Zo blijven we zeker werken met klassen en jaren."

Nieuwe naam

De komende maanden krijgt iedereen die betrokken is inspraak, ook over de nieuwe naam. Toch gaat het vrij snel gaan want op 1 september 2021 wil de nieuwe school starten. Er komt geen nieuw schoolgebouw, alles zal binnen de bestaande colleges en het instituut plaatsvinden.

Meest gelezen