Videospeler inladen...

Brussels Airlines schrapt vier vluchten van Thomas Cook België "wegens achterstallige betalingen"

Brussels Airlines schrapt vandaag vier vluchten die uitgevoerd worden in opdracht van Thomas Cook, "wegens achterstallige betalingen". Dat meldt het bedrijf zelf. Het gaat om vluchten van en naar Tunesië. Thomas Cook "betreurt" de beslissing. Buitenlandse Zaken opent een noodnummer. 

Het nieuws rond het faillissement van Thomas Cook Groot-Brittannië begint ook gevolgen te hebben voor Belgische reizigers. De Belgische tak van het bedrijf biedt in ons land - in tegenstelling tot in Groot-Brittannië - enkel reizen aan, de vluchten worden verzorgd door Brussels Airlines. 

Tot nog toe leken er nog geen problemen, maar daar kwam gisteravond verandering in. Brussels Airlines liet weten dat er vandaag vier vluchten worden geschrapt die het bedrijf deed in opdracht van Thomas Cook. Het gaat om vluchten van en naar Enfidha en Djerba, beide in Tunesië. Brussels Airlines doet dat door "de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook België en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen". 

De luchtvaartmaatschappij bekijkt naar eigen zeggen momenteel het vluchtplan voor de komende weken en maanden en "zal zo snel mogelijk informeren over eventuele wijzigingen in het vluchtaanbod". Op de luchthaven worden passagiers geïnformeerd met onder meer onderstaande brief.

(lees verder onder foto)

Oplossing gezocht

Thomas Cook heeft "kennis genomen" van de beslissing van Brussels Airlines, zo zegt de woordvoerster aan VRT NWS. "We betreuren dat daardoor de vakantie van onze klanten niet kan doorgaan." De touroperator zegt wel dat alle pakketvakanties verzekerd zijn via het Garantiefonds reizen. Alleen kan dat Garantiefonds enkel in werking treden als Thomas Cook failliet is en dat is nog niet geval. Op dit moment wordt er nog steeds onderhandeld en worden er alternatieven bekeken. 

Ondertussen zitten wel zo'n 300 toeristen vast in Tunesië. "Voor hen wordt er naar een oplossing gezocht", zegt Thomas Cook.

Noodnummer

Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer geopend om Belgen bij te staan die in het buitenland problemen ondervinden door de situatie bij Thomas Cook. Wie in het buitenland is en getroffen is, kan terecht op +32 2 501 40 00.

Bekijk hier het gesprek met VRT-journalist Riadh Bahri in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen