©Rebecca Marshall 2017, all rights reserved. Please do not use content without prior written permission.

Spelersmakelaar Henrotay vrij onder voorwaarden in Monaco nadat hij borg van 250.000 euro had betaald

Spelersmakelaar Christophe Henrotay is in Monaco vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter daar. Dat bevestigt het federaal parket. Henrotay betaalde daarvoor een borgsom van 250.000 euro, bevestigt zijn advocaat. Henrotay werd bijna 2 weken geleden samen met een medewerker aangehouden in een zaak rond financiële fraude in het voetbal. 

Het was op woensdag 11 september dat spelersmakelaar Christophe Henrotay werd opgepakt in Monaco. Hij werd naar een onderzoeksrechter gebracht, verhoord en uiteindelijk ook aangehouden. Nu besliste diezelfde onderzoeksrechter om hem - na bijna 2 weken in de cel - vrij te laten onder voorwaarden. Henrotay moest daar wel een borgsom van 250.000 euro voor betalen, wat hij deed, bevestigt zijn advocaat Dimitri De Béco. Eén van de voorwaarden die hij kreeg is dat hij Monaco niet mag verlaten, blijkt uit onze informatie. Ook een medewerker van Henrotay werd destijds aangehouden, maar wel in ons land in Luik. Hij zit nog steeds vast.

Henrotay is een grote speler op de Belgische transfermarkt. Hij behartigt onder meer de belangen van Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Kevin Mirallas. Samen met zijn medewerker wordt hij verdacht van witwaspraktijken en omkoping bij transfers van voetbalspelers.

Bij huiszoekingen in dat dossier werden ook heel wat zaken van Henrotay in beslag genomen. Het gaat om 3 luxewagens, 7 miljoen euro, een boot en 2 appartementen. 

Omdat Henrotay in Monaco is aangehouden, heeft het federaal parket hier om zo'n uitlevering naar ons land gevraagd. Die vraag blijft nog steeds gelden, maar dat kan meer dan een maand duren.

Van Holsbeeck

Eerder was in hetzelfde onderzoek ook al ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in verdenking gesteld. Hij werd wel vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter. Van Holsbeeck ontkent de feiten. 

Meest gelezen