Spiegelkunstwerk neemt plaats in Herzele

In Ressegem bij Herzele werd een groot kunstwerk geplaatst. 'Paravent' is een kunstwerk dat bestaat uit vijf grote spiegels. Rik Moens uit Wachtebeke is de kunstenaar van het geheel. De grote spiegels werden geplaatst met een kraan van Jan de Nul.

Naast de kerk in Ressegem bij Herzele plaatsten kranen van Jan de Nul een groot kunstwerk. Het werk is van Rik Moens, een kunstenaar uit Wachtebeke en heet de 'Paravent'. Het zijn vijf grote spiegels die de volledige omgeving weerspiegelen.

Gevaarlijk taakje

De grote spiegels worden geplaatst met een kraan door de werkmannen van Jan de Nul, en het is een lastig taakje: "Ik zal blij zijn dat het er staat, het hangt natuurlijk vast met een kabel aan beide kanten dus het kan niet meer weg. Maar toch, het is niet simpel." Grote spiegels kunnen natuurlijk ook snel breken, maar daar moet niet mee ingezeten worden: "Het is geen echte spiegel, ik weet niet welke materie het juist is maar het kan tegen een stootje".

Weerspiegeling

De grote spiegels blijven vier weken staan naast de kerk in Ressegem. Op de spiegels staat ook een tekst geschreven 'It's just as I always dreamed it would be, but it is so much more than I hoped for' (het is zoals ik altijd droomde dat het zou zijn, maar het is zoveel meer dan dat ik ooit had gehoopt). Maar wat het kunstwerk net is kan kunstenaar Rik Moens niet vertellen: "Het is een cluster van betekenissen, als ik één betekenis blootleg is het magische weg voor de toeschouwer." 

Voor iedereen

Kunstenaar Rik Moens: "Iedereen kan erin zien wat hij wil en iedereen kan erop reageren." Ook organisator Yves Vanpevenaege vindt het werk fantastisch: "Het is eigenlijk een reuze paravent, die alles opneemt, observeert en weerkaatst. Ik hoop dan ook dat iedereen van Herzele ervan kan genieten en mensen van daarbuiten ook."

Spiegel wordt geplaatst met een kraan De werkmannen van Jan de Nul plaatsen de spiegels

Meest gelezen