Studenten over "vervangingstent" op campus Drie Eiken in Wilrijk: "Niet veel verschil met aula, maar wel heel warm"

Ook voor de universiteitsstudenten is het academiejaar nu gestart. Op campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk is de tent in gebruik genomen die de beschadigde grote aula tijdelijk moet vervangen. Heel veel verschil is er volgens de studenten niet: "Het is hier alleen heel warm!"

Eind augustus is bij werkzaamheden in de grote aula op campus Drie Eiken in Wilrijk het plafond naar beneden gekomen. Die schade kon niet meer hersteld worden voor het begin van het academiejaar. Als alternatief werd een grote tent opgetrokken op het terrein van de universiteit. In die tent zijn twee aula's ingericht, met 150 en met 600 plaatsen. De meer dan vijfhonderd nieuwe studenten farmacie, biomedische wetenschappen en diergeneeskunde hebben als eersten kennis gemaakt met de tent.

Lees verder onder de foto.

tribune met zitplaatsen in de tent

Festivalgevoel verlengen

"We gaan het festivalgevoel van de zomer nog een beetje verlengen voor onze studenten," lacht Peter De Meyer, woordvoerder van de universiteit. De tentaula wordt toepasselijk Brain Stage genoemd en er werd een minifestival georganiseerd met muziek, drankjes en een foodtruck. "Het is vrij modern, alleen zijn de plaatsjes een beetje klein, maar het valt wel mee," zegt één van de eerste studenten in de tent. Volgens de meesten is er ook weinig verschil met de aula, op één detail na dan: "Het was er vooral heel warm!" Dat werd door verschillende studenten beaamd. Een andere studente maakt zich dan weer zorgen dat het er in de koudere maanden misschien te fris zal worden. Er is wel degelijk verwarming voorzien in de tentaula. 

Het is nog niet duidelijk hoe lang de studenten les zullen krijgen in de tent, maar dat zal al zeker tot het einde van dit jaar zijn.

Meest gelezen