Besmette tartaarsaus maakte leerlingen van hotelschool Spermalie ziek

Het is verse tartaarsaus waardoor de leerlingen en leerkrachten van hotelschool Spermalie besmet zijn geraakt met salmonella. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) na een grondig onderzoek. Begin september werden maar liefst 200 leerlingen en leerkrachten ziek door het eten van die saus.

Na het nemen van meer dan zestig voedselstalen en het onderzoeken van heel wat stoelgang is de bron van de salmonellabesmetting ontdekt. "Vers bereide tartaarsaus is de boosdoener", zegt Liesbeth Van de Voorde van het FAVV. "Vermoedelijk liggen de eieren die gebruikt zijn om de saus te maken aan de basis van de besmetting."

Kan overal gebeuren

Een salmonellavergiftiging kan zelfs in de properste keukens voorkomen."Een incident kan zich altijd voordoen, zeker als je met verse en rauwe producten werkt", zegt Van de Voorde nog. "De school heeft ons snel op de hoogte gebracht en alle leerlingen en leerkrachten hebben goed aan het onderzoek meegewerkt. Daarnaast heeft de school alles snel en grondig gedesinfecteerd."

Meest gelezen