UCLL-studenten vestigen wereldrecord "schootzitten" in Hasselt

De studenten van de lerarenopleiding van de hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) kregen bij de start van het academiejaar een fikse uitdaging voor de voeten geworpen. Ze moesten een wereldrecord breken. Het team koos voor schootzitten en trommelde vanochtend meer dan 600 mensen op om hen te helpen.

"Aansluiten graag! Dichtbij elkaar gaan staan!" De studenten hadden het niet onder de markt om alle deelnemers op de juiste plaats te krijgen. Helemaal schor geschreeuwd lukte het hen toch om 605 mensen op elkaars schoot te laten zitten. Deurwaarder Wim Goudezeune telde alles netjes na en maakte het record officieel. Tot groot jolijt van de studenten die het allemaal hadden georganiseerd.

Tweede zit

Het vorige wereldrecord schootzitten stond op 361 mensen. Om zeker te zijn wilden de studenten toch zo'n 400 mensen samen krijgen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Dat lukte uiteindelijk met sprekend gemak. Zeker toen de leerlingen van de sportschool de rangen kwamen versterken. Uiteindelijk daagden er zo'n 600 mensen op. Maar het record is alleen geldig als al die mensen gedurende 5 seconden op elkaars schoot kunnen zitten in één aaneengesloten cirkel. En dat had heel wat voeten in de aarde. Een tweede 'zit' bleek nodig, maar dat was wel de goeie.

Meest gelezen