Website helpt zoektocht naar jeugdbeweging in Gent

De Stad Gent wil ouders en kinderen helpen in hun zoektocht naar een jeugdbeweging. Daarvoor ontwikkelde de stad een website om er een te vinden dicht bij de woonplaats.

Jeugdbewegingen zijn populairder dan ooit. Veel ouders en hun kinderen zoeken dan ook naar een geschikte jeugdbeweging, en vooral ook een die niet te ver van de woonplaats is. De Stad Gent heeft een website ontwikkeld om de zoektocht makkelijker te maken.

Zoektocht wordt gemakkelijker

Zo'n 10.000 kinderen in Gent gaan naar een van de 70 groepen van een jeugdbeweging. Maar er zijn er nog meer die op zoek zijn, en de zoektocht is nu gemakkelijker gemaakt door de nieuwe website, zegt jeugdconsulent Ine Van Nuffel: "Je kan heel gemakkelijk je adres invullen. Dan duid je aan hoe ver van je woonplaats je wil zoeken. Daarna kies je de geboortejaren van je kinderen, en dan vind je onmiddellijk de jeugdbewegingen waar er nog plaats is in jouw buurt."

Wachtlijsten

Er zijn nog vrij veel jeugdbewegingen met wachtlijsten en ledenstops. "Vooral bij de jongere jaren. Maar over het algemeen merk je op de website dat er nog redelijk wat plaats is ook."

Het adres van de website is: www.gentsejeugdbewegingen.be.

Meest gelezen