145 banen bedreigd bij DPG Media, het bedrijf boven onder meer VTM en Het Laatste Nieuws

Bij DPG Media, het bedrijf boven onder meer de zenders VTM, Q2 en kranten als Het Laatste Nieuws en De Morgen, zijn 145 banen bedreigd. De ontslagen maken deel uit van een herstructurering van het bedrijf. Er worden ook 50 vacatures uitgeschreven, voornamelijk voor digitale profielen.

In een persbericht klinkt het dat het bedrijf een "doorgedreven digitalisering en een aanpassing van de tv-organisatie" wil doorvoeren. Concreet gaat het om investeringen in de ontwikkeling van een streamingplatform. DPG Media noemt het "de Vlaamse Netflix", met een "digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films". 

Dat nieuwe investeringsplan gaat dus ten koste van de klassieke tv-poot van de groep. Bij de tv-afdeling en de ondersteunende diensten zouden mogelijk 145 banen verdwijnen. "Het is de intentie om het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te beperken", laat de directie nog weten.

Omdat DPG Media meer wil inzetten op zijn digitale activiteiten, worden er ook 50 nieuwe jobs gecreëerd. "De huidige medewerkers komen als eerste in aanmerking om deze jobs in te vullen", klinkt het.

DPG Media is sinds dit jaar de nieuwe naam van de groep boven Medialaan (VTM , Q Music...) en De Persgroep (Het Laatste Nieuws, De Morgen...). Die groep ontstond nadat De Persgroep twee jaar geleden Medialaan had overgenomen.

De socialistische vakbond is niet verbaasd dat het nieuws van de ontslagen nu wordt bekendgemaakt. "Het bericht dat er 145 banen op de tocht staan, komt niet geheel onverwacht", reageert Jan Meeuwens van BBTK Brussel. "Het gaat nu eenmaal om twee mastodonten in de mediasector, De Persgroep die VTM opslokt. Dan kun je zo'n operatie verwachten", vervolgt Meeuwens. "Anderzijds vind ik dat dit nieuws toch nog snel komt."

Meest gelezen