Boze leerlingen richten vernielingen aan na aankondiging van grote scholenfusie in Leuven

Boze leerlingen hebben vanmiddag vernielingen aangericht in het Paridaensinstituut in Leuven. Ze reageerden daarmee hun woede af over de nakende fusie van drie Leuvense scholen die gisteren bekend raakte.

Drie grote katholieke scholen in Leuven fusioneren in 2021: het Heilige-Drievuldigheidscollege, het Paridaensinstituut en het Sint-Pieterscollege vormen vanaf 1 september 2021 één onderwijsinstelling. De leerlingen zijn daar niet gelukkig mee en hielden vandaag ludieke acties, aanvankelijk op de eigen speelplaatsen.

In de latere namiddag trokken leerlingen van het Heilige-Drievuldigheidscollege naar het Sint-Pieterscollege. Daar sloten ze zich aan bij een zitstaking. Nadien trok een groepje leerlingen naar het Paridaensinstituut. Daar drongen ze de gebouwen binnen en vernielden ze enkele ruiten.

"De zitstaking op het Sint-Pieterscollege op initiatief van de leerlingen verliep relatief sereen", zegt Hans Luyten, woordvoerder van de scholengroep. Leerkrachten van de drie scholen hebben zich inmiddels aangesloten bij het protest. "De boosheid van leerlingen en leerkrachten is begrijpelijk", stelt Luyten.

Meest gelezen