Caroline Gennez (SP.A) stopt met lokale politiek

Caroline Gennez (SP.A) stopt met de lokale politiek in Mechelen. Ze neemt ontslag als gemeenteraadslid omdat ze naar eigen zeggen plaats wil maken voor jong talent. Gennez blijft wel actief in het Vlaams Parlement. Thijs Verbeurgt zal haar vanaf volgende week opvolgen in de gemeenteraad in Mechelen.

"Ik zie de Mechelaars graag, en daarom wil ik hun toekomst verzekeren door een groot politiek talent te lanceren in onze gemeenteraad", vertelt Caroline Gennez bij Radio 2 Antwerpen.

Na 13 jaar Mechelse politiek, waarvan 6 jaar als schepen, is het geen gemakkelijke beslissing voor Gennez. "Elk afscheid is altijd een beetje bitterzoet. Ik heb me altijd heel goed gevoeld in die Mechelse gemeenteraad, en ik heb mooie dingen kunnen doen als schepen. Maar nu zal ik meer tijd hebben en dat is een ongelooflijke luxe als politica. Mijn gezin loopt al een aantal dagen met een grote smile rond", lacht ze.

Oost-Vlaamse opvolger

De opvolger van Gennez is Thijs Verbeurgt (35). Hij woont sinds 4 jaar in Mechelen en komt oorspronkelijk uit Oost-Vlaanderen. Hij volgt Gennez ook op als fractieleider van SP.A Mechelen. "Het zijn natuurlijk grote schoenen die ik moet vullen", zegt Verbeurgt.

"Caroline blijft gelukkig actief in het Vlaams Parlement en ze zal zo ook samen met mij de Mechelse dossiers blijven opvolgen. De bedoeling is dat we samen de belangen van de Mechelaar verdedigen, op Vlaams niveau en in de gemeenteraad."

Verbeurgt zal volgende week de eed afleggen in de Mechelse gemeenteraad. Hij kondigt ook aan dat hij opnieuw huisbezoeken zal doen om de Mechelaar nog beter te leren kennen.

Meest gelezen