De Lijn waarschuwt voor valse mail met promoactie "De Lijn-pas van €50"

Vervoersmaatschappij De Lijn waarschuwt voor een valse mail die mensen wil oplichten. In de mail wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen. Vervolgens zou je een Lijnkaart (rittenkaart) van 50 euro ontvangen. 

Vervoersmaatschappij De Lijn waarschuwt voor een valse mail, waarin een aantal gegevens gevraagd wordt. Vervolgens zou je een “De Lijn-pas van 50 euro” ontvangen. De Lijn benadrukt dat dit een valse mail is en vraagt om niet op de link te klikken. 

Meerdere fouten in afbeelding

De Lijn laat weten dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. De afbeelding bevat ook verschillende fouten. Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.

Het gaat waarschijnlijk om internetoplichters. Wie de mail krijgt, kan hem best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen is te vinden op www.safeonweb.be

Meest gelezen