"Het nijlpaard heeft evenveel genoten als de toekomstige ouders"

Het was een speciale gebeurtenis en dus mocht de bekendmaking van het geslacht van hun baby voor Bridgette en Jonathan Joseph ook wel op een speciale manier gebeuren. Ze zakten daarom af naar de plaatselijke dierentuin, Capital of Texas Zoo, in Cedar Creek om daar een nijlpaard in te schakelen voor de bekendmaking. Het koppel zou een watermeloen met een gekleurde gelatinevulling in diens bek gooien en zo zou duidelijk worden of het een jongen of een meisje zou worden. Maar het filmpje lokte vooral negatieve reacties uit op sociale media. Toch is er volgens de directeur van de dierentuin niets gebeurd wat niet mocht.

Nadat het nijlpaard, dat de naam Tank draagt, de meloen geplet had en er blauwe gelatine uit zijn muil droop leek vooral de vader erg tevreden met zijn zoon. Het koppel heeft al een dochter. Maar het filmpje (te zien in de eerste tweet) lokte niet de reacties uit die ze wellicht verwacht hadden:

Op nieuwswebsites New York Post en Time reageerde intussen de directeur van de dierentuin, Michael Hicks, en volgens hem is alles volgens het boekje verlopen: "Een van onze medewerkers geeft Tank al een tijdje watermeloenen met verschillende smaken van Jell-O in. Dat is voor het dier dan een snoepje. We hebben er dus geen enkel probleem van gemaakt om het geslacht van de baby op deze manier bekend te maken. Het gaat hier dus niet om een eenmalig voorval. We hebben het koppel dat de baby verwachtte er zelfs mee geholpen."

"De Jell-O die in de meloen wordt gespoten is dezelfde als die voor kinderen gebruikt wordt. Die vormt dus op geen enkel moment een gevaar voor de gezondheid. Ik ben daarom dan ook enorm verbaasd over de reacties die ik op sociale media lees. Reacties als "Ik hoop dat de baby sterft", of “Waarom voeden ze de baby niet aan het nijlpaard?""

"Op het dier is op geen enkel moment ook maar enige druk uitgeoefend. Zoiets kan je gewoon niet doen. Hij weegt meer dan 1.800 kg. Nee, Tank heeft er evenveel van genoten als de toekomstige ouders."

Meest gelezen