Honda stopt met verkoop dieselwagens in Europa tegen 2021

Binnen twee jaar stopt de Japanse autobouwer Honda met de verkoop van dieselwagens in Europa. Tegen 2025 zouden alle Europese auto's van Honda elektrisch moeten zijn. 

Honda voelt de strengere milieuregels aan de lijve. Tegen 2021 mogen auto's in de EU maar 95 gram CO2 per kilometer uitstoten, waar dat vandaag nog 120,5 gram is. Het verklaart waarom ook heel wat consumenten diesels links laten liggen.

Nu heeft de Japanse automaker een drastische beslissing genomen: het bedrijf zal binnen twee jaar geen enkele dieselwagen meer verkopen in Europa. Meer nog, tegen 2025 zou het hele wagenpark van Honda in Europa elektrisch moeten zijn. Wereldwijd is het doel dat tweederde van de Honda-wagens elektrisch (of hybride) is tegen 2030.

In 2025 zal Honda nog slechts een derde van de modellen aanbieden die het vandaag aanbiedt. De wereldwijde productiekost zou daardoor dalen met 10 procent. Dat geld wil het bedrijf dan weer investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe elektrische wagens.

Meest gelezen