Hulpverlener (43) zwaargewond nadat ziekenwagen wordt aangereden door Porsche

In Wijnegem is een hulpverlener zwaargewond geraakt toen de ziekenwagen waarin ze zat, werd aangereden door een Porsche Cayenne. Volgens verschillende getuigen was de bestuurder van de Porsche door het rode licht gereden.

De ziekenwagen was op weg naar een niet-dringende opdracht en reed dus zonder zwaailicht en sirene. Er waren geen patiënten aan boord. "Op het kruispunt van de Houtlaan en de 's Gravenwezelsteenweg werd de ziekenwagen in de flank gegrepen door de Porsche Cayenne", vertelt Kim Verdoodt van politiezone Minos.

"De ziekenwagen kantelde en schoof tegen een verlichtingspaal. Eén van de hulpverleners, een vrouw van 43, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is ons niet bekend of ze in levensgevaar is. De bestuurder van de ziekenwagen liep geen verwondingen op." 

Volgens verschillende getuigen had de bestuurder van de Porsche, een man van 75, het rode licht genegeerd. Maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen, laat de politie weten. De man bleef ongedeerd. Door het ongeval was het verkeer naar Schilde een tijd onderbroken.

Meest gelezen