Copyright 2009

Fusiegemeente Oudsbergen verkoopt oude gemeenteborden voor het goede doel

De gemeente Oudsbergen in Limburg pakt uit met een originele verkoop: de oude gemeentenaamborden zullen binnenkort online geveild worden.  En ook oud gemeentemateriaal zal op die manier verkocht worden.

De verkoop van de straatnaamborden heeft uiteraard alles te maken met de fusie tussen Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode. Daardoor is er heel wat materiaal dubbel en die oude gemeentenaamborden zijn bovendien ook achterhaald.

Veel vraag naar de borden

Volgens schepen Marco Goossens is er veel interesse: "Wij hebben de vraag om te verkopen al gekregen bij de start van de fusie, begin dit jaar. Eén van de borden hébben we geschonken aan een veiling, dat was bij de Sint-Antoniusverkoop, en dat heeft toen flink wat geld opgebracht. We zien dat er ook vragen komen van handelaars of verenigingen die zo'n bord willen kopen en ophangen."
 
De onlineverkoop start op 30 september en loopt tot 21 oktober. De opbrengst gaat naar een goed doel, het dagcentrum Open Kans. 

Meest gelezen