Peuken op de grond in Beersel, Sint-Pieters-Leeuw of Halle? Meteen boete betalen

Wie volgende week een sigarettenpeuk op de grond gooit in Beersel, Sint-Pieters-Leeuw of Halle en op heterdaad wordt betrapt, zal meteen een boete moeten betalen. Ook baasjes die de hondenpoep van hun viervoeter niet opruimen, ondergaan hetzelfde lot. 

De politie Zennevallei zal volgende week streng controleren en meteen boetes geven aan wie zijn sigarettenpeuk op de grond werpt. De actie gaat door in de handhavingsweek, een jaarlijkse actie van "Mooimakers". "Mooimakers" is het Vlaams initiatief tegen zwefvuil en sluikstorten. Overal worden mensen aangemoedigd om voetpaden en straten proper te maken en te houden."

Hondenpoep

De lokale politie van Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Halle neemt ook deel aan de actie. "Er zullen meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform", zegt woordvoerster Anneleen Adang. "Nu spreken we de mensen al aan om hen te verwittigen, te sensibiliseren. Maar vanaf volgende week gaan we mensen effectief beboeten op sluikstorten. Ook wie sigarettenpeuken op de grond gooit als baasjes die de hondenpoep van hun viervoeter niet opruimen, mogen zich aan een boete verwachten."

"Goed gedaan"

Wie zijn zwerfvuil wel correct in de vuilnisbak gooit, krijgt dan weer een complimentje. 

Meest gelezen