Cartoonist Lectrr moet rust brengen in Kortrijk

In Kortrijk zullen er de komende weken heel wat affiches opduiken van de Roeselaarse cartoonist Lectrr. Op die affiches zal de tekst "Het is al laat, hou het stil op straat" staan. De affiches maken deel uit van de eerste geluidsoverlastcampagne van de stad.

Kortrijk is een van de steden waar er nog geen overlastcampagne was en dus start de stad daar nu mee. Op zich heeft Kortrijk nu geen problemen met nachtlawaai, maar de stad beseft wel dat het aantal studenten steeds toeneemt. "Maar voor alle duidelijkheid: de campagne is niet alleen op studenten gericht", zegt schepen Ruth Vandenberghe. "Het is werkelijk de bedoeling om het over de hele stad Kortrijk en zelfs over de deelgemeentes te gaan uitrollen. Het is een campagne waarin we alle inwoners, organisatoren en horecazaken willen aanspreken."

Van affiches tot bierviltjes

"We zetten volop in op affiches en bierviltjes", zegt Vandenberghe. "Via de website van de stad Kortrijk zal je als inwoner zelf een affiche kunnen afdrukken. Daarnaast kan je de affiche ook vinden in de stadskrant. Je kan die dan aan je raam hangen."

Aantal decibels

Op elk evenement zijn er afspraken over het aantal decibels dat er geproduceerd mag worden. Maar de campagne mikt ook op de tijd net na het evenement of net na het sluitingsuur van de cafés. "Ik vind het een goede campagne", zegt de uitbater van café Barco. "Maar ik denk ook dat heel wat studenten het snel zullen vergeten eenmaal ze wat gedronken hebben. Sommige studenten, zeker in groep, beseffen soms niet hoe luid ze 's nachts zijn. Dat is voor ons ook wel wat jammer."

Meest gelezen