Actrice Els Dottermans rookt niet meer op podium van NTGent

Actrice Els Dottermans gaat niet meer roken tijdens de voorstellingen die ze momenteel speelt bij het NTGent. Bezoekers die roken op het podium niet aangenaam vonden, konden hun ticket terugbetaald krijgen, maar Dottermans besliste uiteindelijk om niet meer te roken op scene.

In een toneelstuk mag er niet gerookt worden, tenzij het artistiek verantwoord is, maar dan moet het theater de toeschouwers waarschuwen voor de voorstelling. In het nieuwe stuk van Tom Lanoye "Wie is bang" in NTGent rookt Els Dottermans op het podium. Mensen die het daar niet mee eens zijn, krijgen hun ticket terugbetaald. Dottermans besliste daarom uiteindelijk om niet meer te roken op scene.

Stoppen met roken

"Els heeft inderdaad beslist om te stoppen met roken", legt Tom de Clercq van NTGent uit. "Ze had die intentie al voor de première van het stuk. Ze heeft dan op de eerste voorstelling en de voorstelling erna gerookt, maar ze stopt om persoonlijke redenen. Ze zei me letterlijk: "Mocht ik vinden dat het roken een belangrijk element is en essentieel is voor de rol en de scène, dan zou ze blijven roken, maar ze vindt dat dus niet en heeft het besproken met de regisseur."

De productie is ondertussen zo populair dat er een extra voorstelling komt op 29 november.
 

kasto80

Meest gelezen