Meer parfum om geurhinder van Remostort tegen te gaan

De uitbater van het Remostort in Houthalen-Helchteren, spuit nu nog meer parfum over het stort om de geurhinder tegen te gaan. Buurtbewoners klagen al meer dan twee jaar over de stank van het stort. De burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder hadden bij het bedrijf aangedrongen op bijkomende maatregelen om de geurhinder aan te pakken.

De Group Machiels, de uitbater van het stort was in mei al begonnen met het vernevelen van parfum, 's avonds als het stort stil ligt. Maar de voorbije weken werd het product ook in het weekend gebruikt. Want de burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder hadden eind augustus bijkomende maatregelen gevraagd, omdat de geurhinder maar niet opgelost raakt.

Opgelost?

Burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren durft nog niet te spreken van een verbetering. "Het aantal meldingen van geurhinder is lichtjes gedaald. Maar dat is niet altijd een graadmeter. En we willen ook dat er een permanente oplossing komt en dat we terug kunnen naar de situatie van 2016. Toen waren er nauwelijks problemen."
 

Meest gelezen