Waarborg Vestiville net niet voldoende voor stad Lommel

De stad Lommel moet zo'n 3.000 euro uit eigen zak betalen voor de opvang van festivalgangers van Vestiville, afgelopen zomer. De waarborg die de organisatoren betaald hadden is net niet voldoende, zo blijkt uit de eindafrekening van de stad.

Het muziekfestival Vestiville werd eind juni enkele uren voor de start geannuleerd. Zo'n 1.500 bezoekers die niet meer op eigen kracht thuis geraakten, werden opgevangen door de stad Lommel. Ze kregen drinken en frieten. "We hebben in totaal zo'n 30.000 euro aan kosten gemaakt", zegt schepen van evenementen Peter Vanderkrieken (CD&V). "De waarborg en de huur die we kregen bedraagt maar 27.000 euro. We zullen dus een klein deel als stad zelf moeten betalen."

Goede afloop

"Al bij al kunnen we het dossier van Vestiville goed afsluiten", gaat Vanderkrieken verder. "We hebben ons in die zaak ook burgerlijke partij gesteld. Maar ik denk dat er nog veel meer gedupeerden zijn die nog veel grotere bedragen hebben open staan."

Onderzoek naar fraude

Zo'n 30.000 mensen zouden een ticket gekocht hebben voor Vestiville. Het onderzoek naar mogelijke fraude door de organisatoren loopt nog altijd. Ze worden verdacht van misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte.

 

 

Meest gelezen