Bart De Smet wordt nieuwe voorzitter Belgische werkgeversorganisatie VBO

De Belgische werkgeversorganisatie VBO krijgt een nieuwe voorzitter. Het is Bart De Smet, CEO van verzekeraar Ageas. In februari volgend jaar volgt hij Bernard Gilliot op, wiens mandaat dan ten einde loopt.

Bart De Smet heeft bijna zijn hele loopbaan in de financiële sector gewerkt, met name in de verzekeringsbranche. Sinds 2009 is hij CEO van verzekeraar Ageas, actief in Europa en Azië. In een persbericht lauwert het VBO zijn toekomstige voorzitter om zijn “niet aflatende inzet om deze groep die uit de Fortis-familie is voortgekomen opnieuw op de rails te zetten na de financiële crisis van 2008 (…).”

Bart De Smet is al actief binnen het VBO, hij is er sinds 2017 vice-voorzitter. In de periode 2010-2014 was hij ook voorzitter van Assuralia, de federatie van de verzekeringsbedrijven. In 2016 verkozen de lezers van Trends hem tot Manager van het jaar.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, is blij met de nieuwe voorzitter: "Als gewezen Manager van het jaar met een nationaal en internationaal trackrecord om u tegen te zeggen, zal hij onze organisatie scherp houden voor de gevolgen van allerlei ontwikkelingen die het socio-economisch en financieel draagvlak van ons land bedreigen.”

Meest gelezen