Videospeler inladen...

Brussels Airlines schrapt 105 vluchten door problemen bij Thomas Cook

Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door de problemen met Thomas Cook. Dit heeft ook gevolgen voor 3.500 Brussels Airlines-klanten, die nu een oplossing moeten vinden.

Thomas Cook kaapte -zeker naar bepaalde typische vakantiebestemmingen- heel wat zitjes weg bij Brussels Airlines. Door de problemen bij Thomas Cook heeft ook dat dus gevolgen.

"Tussen 10 en eind oktober, het einde van het zomerseizoen, schrappen we in totaal 105 vluchten. Dat is goed voor zowat 2 procent van ons totaal. Vluchten die vooral gevuld waren met klanten van Thomas Cook en die vallen dus weg nu", zegt Kim Daenen van Brussels Airlines.

"Het gaat aan de ene kant om bestemmingen die geschrapt worden (Egypte, Djerba en de Griekse eilanden), aan de andere kant zijn er bestemmingen waar we minder frequent zullen op vliegen, de Canarische eilanden bijvoorbeeld.

"Op die vluchten waren ook Brussel Airlines-klanten geboekt. Die zijn hun vlucht dus kwijt. Het gaat om 3.500 passagiers in totaal en voor hen zoeken we een oplossing: ofwel plaatsen we hén op een andere vlucht, ofwel kiezen ze een andere bestemming en desnoods krijgen ze hun geld terug." 

Bekijk het verslag over de geschrapte vluchten uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen