Burgemeester Broers van Voeren geeft op 1 januari zijn sjerp door

Op 1 januari geeft burgemeester Huub Broers (N-VA) van Voeren zijn burgemeesterssjerp door aan Joris Gaens van Voerbelangen. “Het is tijd voor de jonge garde," zegt Broers.

Huub Broers zal vanaf 1 januari 2020 geen burgemeester meer zijn van Voeren. Hij geeft de burgemeesterssjerp door aan Joris Gaens van Voerbelangen. Broers is al 37 jaar actief in de politiek in Voeren, waarvan 19 jaar als burgemeester. Hij raakte vooral bekend door zijn strijd om het Nederlands als enige taal te behouden in de gemeenteraad van Voeren.

Verjonging

Broers vindt het zelf hoog tijd om de fakkel door te geven aan de jonge garde. “Bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben wij beloofd dat we zouden verjongen," zegt hij. “Dat moet je doen als je ziet wanneer die jonge garde er klaar voor is. En dat is nu.”  

Broers: "Voeren is enorm gegroeid"

In de afgelopen jaren heeft Broers zijn gemeente zien groeien. “Vroeger hadden wij geen enkel fietspad in Voeren," zegt hij. “Nu hebben wij kilometers fietswegen. Wij hebben de dorpen verfraaid, we hebben de natuur en de landbouw kunnen beschermen en het toerisme is hier erg hard gegroeid. Wij zitten nu eenmaal met die verdomde faciliteiten, die ik liever niet dan wel heb, maar wij hebben ermee leren leven.”

De dochter van Broers, Hilde, wordt op 1 januari ook voorzitter van het OCMW. En dat maakt van hem ook een fiere papa.

Meest gelezen