Camera's moeten vrachtverkeer uit woonstraten in Ham en Beringen houden

In Ham en Beringen moeten vrachtwagensluizen oftewel slimme camera's die vrachtwagens herkennen, het zwaar verkeer in de woonwijken in de buurt van de E313 in goede banen leiden. Het Agentschap Wegen en verkeer (AWV) gaat daar op vier plaatsen zulke camera's plaatsen. 

"Aan de hand van die slimme camera's wordt het verkeer gemonitord", zegt Sep Vandijck van Wegen en Verkeer. "De software detecteert de vrachtwagens en doet een tijdsopname waarbij gekeken wordt of een vrachtwagen doorgaand of plaatselijk verkeer is. De politie kan nadien een boete uitschrijven als het om doorgaand verkeer ging."

Slimme camera's op 4 locaties

De camera ter hoogte van de N73 is de centrale schakel. Deze staat in verbinding met de camera’s op de drie gemeentewegen: de  Nijverheidsweg en Wasseven (Ham) en Zuidstraat (Beringen).
 

Verlenging N73

De vrachtwagensluizen worden volgende week geïnstalleerd en kosten 220.000 euro. Ze waren een voorwaarde om de N73 vanaf de E313 tot over het Albertkanaal in Ham te mogen verlengen. Door die verlenging worden de industriezone ten oosten van het Albertkanaal beter ontsloten. 

Meest gelezen