© VRT - Het Nieuwshuis

Podcast De Tijdschijf: Eric Goens duikt in zijn platenkast en selecteert deze drie nummers die over hier en nu gaan

TV-maker Eric Goens lost weer een reeks gasten in Het Huis, op Eén. Maar eerst is hij te gast in onze podcastreeks De Tijdschijf. Hij vertelt ons welke tijdgeest hij in zijn platenkast vond. Eric Goens koos muziek van Bear's Den, van The Sex Pistols, en van Pink Floyd, om te praten over democratie en polarisatie, over brexit en anarchie, over nationalisme, over angstpsychose, en over media op de dool. Maar wees gerust: alles komt goed. Dixit Eric Goens. 

Luister hier naar de podcast

Luister ook naar deze podcast op:

Hoe fout sommige generaties ook zijn - en soms werken die fouten drie, vier generaties door - op het eind komt het allemaal goed. 

Eric Goens over de visionaire Sex Pistols

Videospeler inladen...

Eric Goens' playlist

Van hooggestemde liefde naar het georganiseerde meningsverschil dat politiek zou moeten zijn. Deze spreidstand voert Eric Goens feilloos uit. Om je te helpen, ziehier Fuel on the fire, van Bear's Den, mét lyrics. Maar je zal er ook Erics uitleg in de podcast bij nodig hebben. 

In 1976 geschreven op het lijf van Boris Johnson, dixit Eric Goens: Anarchy in the UK, The Sex Pistols. Geniet hoe dan ook van deze explosie van ongebreidelde energie.

De encyclopedie van angsten is nooit zo dik geweest als vandaag. Dat vindt Eric Goens nu, dat vond Pink Floyd al in 1980, toen het jongetje zijn moeder vroeg of de bom zou vallen. En veel meer van dat.

Volgende week

Als alles goed zit - en aan hem zal het niet liggen - komt regisseur Jan Eelen volgende week De Tijdschijf opvrolijken. 

Meest gelezen