Gent en horecasector zoeken oplossing voor afval in Overpoort

De Stad Gent en Horeca Oost-Vlaanderen vzw hebben samen een subsidiedossier ingediend bij OVAM om het afvalprobleem in de Overpoortstraat in Gent aan te pakken. Fuivende studenten gooien hun plastic bekertjes op straat, en dat veroorzaakt overlast.

De milieudienst van de Stad Gent en Horeca Oost-Vlaanderen vzw hebben een subsidiedossier van 55.000 euro ingediend bij OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een onderzoek te voeren naar de overlast in de Overpoortstraat. "We zoeken de allerbeste oplossing", zegt Tim Joiris, perswoordvoerder Horeca Oost-Vlaanderen vzw. "We zouden kunnen overschakelen op harde plastiek en plastiek die recycleerbaar is. Het plaatsen van ophaalzuilen zou ook kunnen helpen."

Een volledig jaar onderzoek

Tim Joiris wil iemand aanstellen die een volledig jaar het onderzoek uitvoert naar de situatie in de Overpoortstraat. "Die kan dan een oplossing zoeken specifiek voor deze studentenbuurt. De Overpoort heeft een eigen aanpak nodig doordat er verschillende café-uitbaters zijn, die allemaal een eigen mening hebben. De harde bekers die in de toekomst gebruikt zouden worden, kosten ook massaal veel geld. We zijn ook een beetje bang dat de studenten ook de harde bekers naar verloop van tijd zullen beginnen wegwerpen. Dus we moeten echt gericht een oplossing bedenken."

Horeca Oost-Vlaanderen vzw hoopt tegen november van dit jaar van OVAM een positief antwoord te krijgen. Ze willen starten met een eventuele oplossing in januari 2020.

Meest gelezen