Hebben "The Simpsons" de VN-speech van Greta Thunberg voorspeld?

Nu dat de VN-speech van klimaatactiviste Greta Thunberg de wereld rond gaat, zien steeds meer twitteraars gelijkenissen met tekenfilmfiguur Lisa Simpson. Sommigen gaan zelfs een stapje verder en beweren dat "The Simpsons" de opkomst van Thunberg voorspeld hebben. Het is niet de eerste keer dat mensen gelijkenissen zien tussen waargebeurde feiten en gebeurtenissen bij "The Simpsons".  

Allebei zijn ze jong, vrouw en begaan met het klimaat. Lisa Simpson, dochter van Homer Simpson in de animatiereeks "The Simpons" en klimaatactiviste Greta Thunberg hebben veel met elkaar gemeen. Het is dan niet onlogisch dat mensen de twee met elkaar vergelijken. 

Voorspelde "The Simpsons" president Trump?

Anderen gaan nog een stapje verder. Volgens hen hebben de makers van "The Simpsons" de opkomst van Thunberg voorspeld. Op het internet circuleren heel wat complottheorieën. Maar dat lijkt ietwat overdreven. "The Simpsons" bestaat al 30 jaar en is één van de langstlopende reeksen ter wereld. En in tegenstelling tot haar broer Bart is Lisa is altijd al begaan geweest met het klimaat.

Lees verder onder de video.

Het is niet de eerste keer dat "The Simpsons" de toekomst hebben "voorspeld". Eén van de strafste "voorspelling" van de animatiereeks is de verkiezing van Trump als president van Amerika. In een aflevering, die in het jaar 2000 werd uitgezonden, zien we dat Lisa Simpson president is van de Verenigde Staten. Op een bepaald moment in de bewuste aflevering zegt ze : "We hebben een serieuze budgetcrisis geërfd  van president Trump."

Lees verder onder de video.

Deze passage was louter toeval. Matt Groening, de bedenker van "The Simpsons" liet weten dat ze destijds voor de meest absurde naam hadden gekozen. Op dat moment was Trump in Amerika een bekend mediafiguur en was het ondenkbaar dat hij ooit president zou worden.

Ondertussen weten we dat de realiteit de fictie heeft ingehaald.

Bekijk hier een fragment uit de speech van Greta Thunberg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen