Jeugdhuis in Londerzeel opnieuw slachtoffer van diefstal

Al ruim twee jaar krijgt het jeugdhuis Onder de Toren in Londerzeel af en toe een inbreker over de vloer. De nacht van dinsdag op woensdag slaagde de inbreker er opnieuw in. Het lijkt altijd om dezelfde dader te gaan en het jeugdhuis is nu op zoek naar getuigen.

Zo'n twee jaar geleden deed het jeugdhuis een jammere ontdekking. Een inbreker slaagde erin om binnen te raken in het jeugdhuis en ging ervandoor met zo'n 2.000 euro. "Voor een jeugdhuis is dat een heel groot bedrag", zegt voorzitter Jonas Thielemans. 

Camerabeelden

Sindsdien zorgen de leden van het jeugdhuis ervoor dat er nooit veel geld in de kassa zit wanneer ze het jeugdhuis verlaten. Maar dat houdt de dief niet tegen. Na de eerste keer, keerde de inbreker nog een paar keer terug en telkens kon hij ervandoor gaan met een kleinere som geld en richtte hij schade aan. De dief is te zien op camerabeelden en het lijkt telkens om dezelfde dader te gaan. 

Door het dak

In de nacht van dinsdag op woensdag keerde de dief opnieuw terug. "Op een heel stoute manier", zegt Jonas. "Hij heeft ons dak opengelegd en kon zo inbreken. De buit viel mee, maar er is opnieuw schade. Het is echt jammer dat wij zo vaak slachtoffer worden van diefstal en nu zijn we het echt wel beu. Als mensen dus iets gezien hebben tussen 2 en 3 uur 's nachts in de buurt van het jeugdhuis, mogen ons iets laten weten", vult hij aan.

Het jeugdhuis plaatste dit camerabeeld op Facebook:

Meest gelezen