Medewerker OCMW Izegem steekt jarenlang geld van cliënten in eigen zak

Een maatschappelijk assistent van het OCMW in Izegem is op staande voet ontslagen omdat hij enveloppen met cash geld voor cliënten achterhield. Hij stak dat geld in zijn eigen zak. De fraude kwam aan het licht toen een cliënt deze zomer klacht indiende. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld de medewerker precies stal.

"Toen die klacht deze zomer binnenkwam, gingen de knipperlichten branden", zegt burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA). "Uit een onderzoek van Audit Vlaanderen blijkt nu dat het al twee jaar aan de gang was. De maatschappelijk assistent heeft intussen bekend en we hebben hem op staande voet ontslagen."

Hoeveel geld? 

Het onderzoek van Audit Vlaanderen loopt nog verder. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld de medewerker van het OCMW precies heeft achtergehouden. De man woont zelf niet in Izegem. Hij was heel ervaren als maatschappelijk assistent en bracht cash geld in enveloppen rond bij cliënten.

Meest gelezen