Ook burgemeester Halle ziet gelijkenis tussen Hallerbos en bos uit "Frozen 2": "Straks komen er nog meer bezoekers"

Binnenkort komt de nieuwe film van "Frozen" uit, een populaire film bij de kinderen. Hun trailer speelt zich af in een sprookjesbos... en dat lijkt verdacht veel op Hallerbos. Het Hallerbos in Halle trekt immens veel toeristen door de mooie paarse hyacinten die er groeien. Vreest de stad nu nog meer toeristen door de populaire trailer van 'Frozen'?

In de trailer is een sprookjesachtig bos te zien met paarse bloemen. In Vlaanderen doet dat natuurlijk meteen een belletje rinkelen. Of het Belgische Hallerbos echt als inspiratie diende, weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat Hallerbos enorm populair is bij toeristen. Van de andere kant van de wereld, zelfs uit Japan, Canada, Australië, trekken ze naar Halle om de paarse hyacinten te bewonderen. 

Bekijk hieronder de trailer en lees verder onder de video:

Afgelopen jaar blijkt het 'beste jaar ooit' te zijn volgens burgemeester van Halle, Marc Snoeck. "Meer dan 20.000 mensen hebben gebruik gemaakt van de shuttlebus, we hebben er zelfs extra moeten inleggen", laat hij nog weten. Het aantal bezoekers in het bos zelf is moeilijk in te schatten. "We gaan denk ik naar een goede 100.000 bezoekers die het bos hebben bezocht", vertelt Snoeck. En dat gaat slechts over drie weekends wanneer de bloemetjes in bloei stonden... 

Nog meer toeristen? 

Ook de burgemeester ziet een gelijkenis met de nieuwe 'Frozen'-film. "Je ziet duidelijk de paarse bloemetjes die in bloei staan hé. Het Hallerbos is daar wereldbekend door geworden. Als we nu nog eens een Walt Disney film er bovenop krijgen, denk ik dat we nog meer bezoekers gaan krijgen", vertelt Snoeck.

Maar kan het Hallerbos nog méér bezoekers aan? "Wij zijn geen park, laat ons dat duidelijk zijn. Veel mensen komen ook voor de rust. Dan kom je best voor of na de bloemetjes." 

 

Meest gelezen