Torfs-werknemers krijgen extra vrije dag: "We noemen het een 'foertdagske'" 

De bijna 700 werknemers van schoenenketen Torfs worden door hun werkgever beloond met een extra vrije dag. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "We noemen het een 'foertdagske', een dag om iets voor jezelf te doen", zegt CEO Wouter Torfs.

Schoenen Torfs won dit jaar voor de zesde keer op rij de verkiezing van beste werkgever in België bij de grote bedrijven. Maar de forse concurrentie in de sector laat zich voelen, met extra werkdruk tot gevolg. "Het is een zwaar zomerseizoen geweest. We hebben veel gevraagd van ons personeel", zegt Wouter Torfs aan VRT NWS.

En dus krijgt het personeel nu een extra vrije dag, die ze kunnen opnemen in het komende half jaar. "We noemen het een 'foertdagske'. We hopen dat ze op die dag iets voor zichzelf doen en tijd nemen om te genieten."

Al is het niet de bedoeling dat werknemers pas op het laatste moment "foert zeggen". Want de werking van de winkels mag niet in het gedrang komen. "Dat zal in overleg gebeuren met de managers", zegt Torfs. "En dan kan die dag bijvoorbeeld ingepland worden in de week die volgt. Ik heb vertrouwen in het personeel dat dat goed geregeld zal worden."

Meest gelezen