Sint-Lambrechts-Woluwe wil terrasverwarmers verbieden

De Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe denkt eraan om een verbod op terrasverwarmers in te voeren. Nu is er al een verbod in één straat, maar om ecologische redenen denkt het bestuur eraan om dat verbod uit te breiden over de hele gemeente.

In 2012 vaardigde de gemeente een verbod op terrasverwarmers uit in de Georges Henrilaan. Horecauitbaters mogen er geen terrasverwarmers meer gebruiken omdat ze afbreuk zouden doen aan het architecturale karakter van de laan. Maar de reden om het verbod nu ruimer in te stellen, heeft een ecologische reden. 

Verspilling

Volgens de schepen van stedenbouw verbruiken vier terrasverwarmers die acht uur lang branden evenveel als een auto die 350 kilometer aflegt. De schepen spreekt van pure verspilling.

Controles

Het is niet duidelijk of er al veel controles gebeurd zijn op het reglement. Sinds 2012 werd nog geen enkel proces-verbaal opgesteld. De gemeente beweert dat er wel degelijk controles gebeuren en dat ze met het oog op de herfst en de winter het verbod ook zal blijven controleren. 

 

Meest gelezen